Кожному з нас важливо стежити за своєю гігієною, а також тим, які засоби ми використовуємо для цього. Наприклад, мочалки для душу. Їх потрібно регулярно міняти, а від деяких зовсім відмовитись. У протилежному випадку це може не на жарт вдарити по здоров'ю.

Дерматолог, доктор медичних наук Мелісса Піліанг зазначила, що мочалки мають безліч тріщин і пори, а при їх використанні омертвілі клітини шкіри наче застрягають там. У такий спосіб і розвиваються бактерії.

Мочалка для душа, кадр из видео
Мочалка для душа, кадр из видео

"Ви використовуєте їх у вологому середовищі, а потім залишаєте в душі, де теж постійно вологе середовище. Вони ніколи повністю не висихають, тому мочалка - чудове середовище для розмноження бактерій", - додала вона.

Грибок може спричинити шкірні інфекції, тому дуже важливо стежити за станом губки та регулярно її міняти. За рекомендаціями робити це потрібно раз на півроку.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн "Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу
Показати ще

Також актуальне питання в тому, з якого матеріалу краще купити мочалку. Часто користуються махровими, але при контакті з водою бавовна руйнується, а шкіра може навіть пошкодитися через таку тканину. Більше того, таку мочалку складно очистити, оскільки чистиці шкіри залишаються у волокнах.

Душ, вмивання: фото vazhnoznat
Душ, вмивання: фото vazhnoznat

Ще є мочалки із синтетичних матеріалів, вони стійкі до плям і не мнуться. Також такий матеріал не вбирає воду і не регулює температуру, через що також можуть розвинутися бактерії.

У бамбукових мочалок є недоліки. Вони жорсткіші за інші, тому можуть пошкодити шкіру, проте її можна прати і обробляти від мікробів.

Нагадаємо, кришки від сковорідок та каструль заблищать як нові: хитрий "трюк", який оцінить кожна господиня

Раніше ми писали про те, що жодної хімії і мінімум зусиль: як за лічені хвилини відмити навіть саму запущену мікрохвильову піч