Збільшення жирової тканини в області живота є типовою проблемою, що обумовлена ​​не тільки некоректним харчуванням або фізичною неактивністю.

Багато хто починає прямо з зими готуватися до літа, йде до спортзалу, щоб зігнати зайві кілограми. Але дієтолог Світлана Павлюк вирішила пояснити, що у формуванні цієї проблеми велику роль не лише неправильне харчування... а й стрес, недостатній сон.

Схуднення. Фото: Youtube
Схуднення. Фото: Youtube

"Є причини, через які зростає жир на животі, і утворює у своїх власників ніби "рятувальний круг" навколо живота", - заявляє експерт.

Наприклад, вживання "рафінованих" вуглеводів, смаженої їжі, малорухливий спосіб життя, стрес (через якого організм виробляє кортизол, що стимулює наростання жиру).

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" "Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Схуднення. Фото: кадр з youtube
Схуднення. Фото: кадр з youtube

І, як ми писали раніше, однією з проблем є недосипання, що організм вважає стресовою ситуацією. У той момент, коли ми бачимо "сьомі сни", має вироблятися гормон соматотропін, який сприяє втраті ваги.

Рекомендації щодо зменшення ваги та об'єму живота прості: потрібно відмовитися від простих вуглеводів, вживати достатньо води та клітковини для стабільної роботи травної системи, "розробляти" збалансовані сніданки, до складу яких увійдуть і білки, і жири, і вуглеводи.

А ще, звичайно, їжу потрібно варити, запікати або гасити. І займатися кардіотренуванням.

Нагадаємо, зірка "ВІА Гри" Санта Дімопулос розкрила головні секрети для схуднення: "З чого потрібно почати..."

Як повідомляв "Знай.uа", головні звички, через які ви не можете схуднути: у них складно повірити

Знай.uа писав, шкоди стільки ж, як і користі: чому деяким людям не можна їсти молочні каші