У процесі приготування їжі брудняться не тільки каструлі та сковорідки, а й кришки до них. На них потрапляє жир та інші забруднення, відчистити які не просто. На допомогу може прийти досить простий, але ефективний лайфхак, який оцінить кожна господиня. Про це пише інформаційний портал pixelinform.

Очистити кришки від сковорідок і каструль можна без допомоги побутової хімії, використовуючи всього два "інгредієнти", які з великою ймовірністю знайдуться вдома - сода та перекис.

Як відмити кришку. Фото: скрін youtube
Як відмити кришку. Фото: скрін youtube

Як відмити кришки за допомогою соди та перекису:

  • Беремо ємність і змішуємо в ній соду і зовсім трохи перекису, щоб вийшла в'язка кашка;
  • Знайти стару зубну щітку, яка спростить процес нанесення на кришку;
  • Обробити простір під обідком та розподілити засіб по всій кришці;
  • Зачекати 10-15 хвилин, щоб жир розм'якшився і протерти кришку губкою, щоб позбутися від забруднень.

Кришки від сковороди, скріншот з відео
Кришки від сковороди, скріншот з відео

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Останній крок – промити кришку під проточною водою, щоб видалити залишки пасти з соди та перекису, а також забруднення. Після це кришка засяє як нова.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у кухні завжди пануватиме приємний запах: проста, але дуже ефективна хитрість, яку оцінить кожна господиня.

Також наш портал інформував, як відмити витяжку від бруду та жиру без покупної хімії: простий та дієвий спосіб, який оцінить кожна господиня .

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, простий, але хитрий спосіб: як наточити кухонний ніж без точильного бруска, знадобиться не більше хвилини .