Навесні у магазинах та на ринках традиційно з'являється перша зелень. Це справжній скарб вітамінів та мікроелементів. Загалом від неї лише одна користь. А щоб зелень була ще смачною, її потрібно правильно поєднувати.

Із зеленню можна приготувати смачні вітамінні салати і складніші страви, тим більше навесні її можна знайти на кожному кроці та у свіжому вигляді.

Салат, фото championat
Салат, фото championat

Рукола

Її вважають панацеєю від багатьох захворювань, а має рукола пряно-гострий з легкою кислинкою смак. Вона відмінно поєднується не лише з овочами, а й фруктами. Спробуйте приготувати салат з руколою та апельсином, а заправку з меду.

Щавель та шпинат

Це чудова начинка для пирогів, а зі свіжого щавлю виходить найсмачніший зелений борщ. Крім овочів, ця зелень відмінно поєднується з м'ясом, яйцями, горіхами, грибами, сиром та сиром.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Цибуля та часник

Ось справжня вітамінна "бомба", яка так потрібна кожному після зимового періоду. Цибулю та часник додавайте в будь-які салати, вони лише прикрасять їх смак.

Зелена цибуля, скріншот з відео
Зелена цибуля, скріншот з відео

Селера

Селера часто входить у різні дієти, оскільки виводить застій рідини з організму. Цей овоч можна варити, смажити, запікати, тушкувати, додавати до інших інгредієнтів і навіть їсти як самостійну страву.

Базилік

Залежно від кольору базилік має різні аромати, але всі вони однозначно додадуть смакових фарб у салати, а також страви з риби та м'яса. Поєднуйте з квасолею, капустою, бобами та баклажанами.

Базилік, скріншот з відео
Базилік, скріншот з відео

Нагадаємо, чи варто відразу викидати яйце з кров'ю, боячись за здоров'я: відповідь здивує

Раніше ми писали про те, навіщо господині ставлять соду в духовку: корисний лайфхак, який легко вирішить побутове питання