У житті бувають різні непередбачувані ситуації. Наприклад, наповнювач для туалету домашньої тварини може раптово закінчитися або поблизу знайдуться зоомагазини. Добре, що є замінники, до того ж екологічні.

Господарі котів можуть купити будь-який наповнювач, відштовхуючись від переваг улюбленця чи фінансових можливостей. Але є ті, за які навіть не доведеться платити. Вони екологічні, і при цьому гігієна тварини не постраждає.

Кішка Лілу, фото Знай.ua
Кішка Лілу, фото Знай.ua

Пісок

Дуже поширений замінник, яким користувалися у минулому. Чистий пісок можна знайти на дитячих майданчиках, проте він погано маскує неприємні запахи. Щоб і вам, і коту було зручно, додайте декілька ложок харчової соди.

Тирса

Знайти їх можна у селах. Вони добре прибирають запах, який можуть залишити по собі улюбленці. До того ж це економний варіант, який легко зберігати та використовувати, проте тирса – сильний алерген, тому варто бути обережнішим.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Порвана газета чи папір

Раніше її часто використовуватимуть для гризунів, але й для великих тварин шматочки паперу підійдуть. Варто враховувати, що це одноразовий наповнювач, тому кішка відмовиться повторно зробити свої справи в такий туалет.

Пшениця

Для багатьох це буде несподіванкою, але пшеницю також можна використовувати як наповнювач. Вона погано маскує запахи, але дешева та подобається котам.

Котячий туалет, кадр з відео
Котячий туалет, кадр з відео

Нагадаємо, як навчитися розпізнавати котяче "мяу" - після яких звуків потрібно мчати у ветклініку або бути напоготові

Раніше ми писали про те, як усунути неприємний запах із рота у домашнього улюбленця: з чим може бути пов'язано

Як повідомляв Знай.ua, ніколи не пригощайте цим свого улюбленця: яка звична нам їжа може занапастити кота