Навіть корисні продукти можуть призвести до серйозних проблем зі здоров'ям, наприклад, спровокувати появу каменів у нирках і відправити на лікарняне ліжко. Які продукти підвищують ризик нирковокам'яної хвороби, розповідає інформаційний портал zhenskiy.

Дієтологи відзначають, що деякі продукти, зокрема ті, що вважаються корисними, можуть впливати на формування ниркового каміння. Зокрема, досить небезпечна зелень, яка має кислий смак. Наприклад, щавель та шпинат містять щавлеву кислоту, яка провокує появу оксалатного каміння.

Шпинат, фото oum
Шпинат, фото oum

Також досить "підступним" напоєм вважається кава. Його небезпека полягає в тому, що він активізує вироблення та відтік сечі, разом з нею – виведення кальцію. Це створює ризик, що мінеральна речовина може "застрягти" у нирках, особливо якщо людина споживає недостатньо води.

Кава. Фото: скрін youtube
Кава. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Вкрай негативний вплив на здоров'я нирок також зловживання алкоголем і солоними продуктами. Любителі подібних продуктів мають підвищений ризик утворення каміння в нирках.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, вбереже від каміння в нирках і покращить метаболізм: дієтологи назвали один із найкорисніших овочів.

Також наш портал інформував, одного "прекрасного" дня можна не розігнутися: названі звички, які негативно впливають на здоров'я спини.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, дієтологи попередили про шкоду популярної каші: коли улюблена страва стає небезпечною для організму.