Від вибору розсади залежить майбутній урожай, тому дуже важливо вміти підбирати здорові рослини, які добре приживуться у ґрунті.

На порталі "Kvitkainfo" дали кілька корисних порад, як правильно потрібно вибирати розсаду.

Основні правила вибору розсади:

1. Зовнішній вигляд.

У рослини не повинно бути жовтого листя або гілок. Колір листя має бути насиченим зеленим і рівномірним без плям.

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

2. Висота.

Розсада однієї культури та сорту має бути однаковою за висотою. Це говорить про те, що рослини вирощували в стабільних умовах мінірального підживлення, поливу, освітлення та температури.

Розсада, фото: kvitkainfo.com
Розсада, фото: kvitkainfo.com
Розсада, фото: kvitkainfo.com

3. Якість.

Новачки часто роблять одну і помилку - вибирають перерослу розсаду. Однак великий розмір не завжди означає, що рослина приживеться.

Готова до посадки рослина має виглядати здоровою, мати пряме стебло і хорошу кореневу систему.

4. Коренева система.

Є два види кореневих систем – закрита та відкрита.

Закрита розсада продається в окремих ємностях та краще приживається. Її вартість вища, ніж у відкритої, але вигода від покупки очевидна.

Відкрита розсада вирощена у загальній ємності. Такі рослини мають ризик пошкодження коріння від сонячних променів або фізичних впливів.

Розсада, фото: kvitkainfo.com
Розсада, фото: kvitkainfo.com
Розсада, фото: kvitkainfo.com

Нагадаємо про найкращі дати для посадки огірків у 2023 році: інакше врожай може не вродити.

Раніше ми повідомляли про найкращу хитрість городника: як покращити врожай за допомогою йоду, розсада це любить.

Також не зайвою буде пишна зелень на всі дачі: як приготувати поживне для розсади добрива з хлібних кірок.