Більшість людей кави з ранку - обов'язкова щоденна ранкова процедура, яка дозволяє увійти в новий день з припливом енергії.

Завдяки своїм стимулюючим властивостям кава є невід'ємною частиною багатьох людей протягом дня. Мало хто знає, що надмірне споживання цього напою може шкодити здоров'ю, навіть якщо це зовсім не відчувається.

Кава. Фото: скрін youtube
Кава. Фото: скрін youtube

Кава має властивості антиоксиданту та протизапальну дію, знижує ризик нейродегенеративних захворювань, тому її вважають корисною для здоров'я. Але це стосується лише помірного споживання. Є ціла низка найпоширеніших помилок, які роблять любителі кави... і яких краще уникати, щоб не дійти неприємних наслідків.

Як чорна кава, так і кава з молоком корисні для здоров'я, якщо їх вживати в помірних кількостях. Споживання більше 6 чашок кави на день пов'язане з меншим загальним обсягом мозку та збільшує ризик розвитку деменції, хвороби Паркінсона та Альцгеймера на 53%.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок
Показати ще

Кава. Фото: скрін youtube
Кава. Фото: скрін youtube

Для дорослої людини без хронічних захворювань максимальна добова доза кофеїну становить 400 мг. Це в середньому 3-4 чашки зернової кави об'ємом 250 мл. Розчинна кава містить набагато менше кофеїну.

Кава збуджує вранці, допомагає позбутися сонливості вдень, але ввечері слід бути обережним. Кофеїн зберігається у крові досить довго. Фахівці вважають, що потрібно не менше 10 годин, щоб вивести з організму кофеїн, що міститься у філіжанці кави.

А ще завжди пийте воду разом із кавою, щоб не ризикувати і не отримати зневоднення організму.

Нагадаємо, користі багато, але не для всіх: кому протипоказаний зелений чай і як він може зашкодити

Як повідомляв "Знай.uа", викликають залежність і завдають великої шкоди здоров'ю: вчені назвали продукти-наркотики

Знай.uа писав, як за станом особи зрозуміти, що варто відмовитися від молочки