Ми використовуємо в побуті різноманітний посуд, який підходить для конкретних ситуацій і цілей. А за останні роки дуже популярною стала саме силіконова. Вона зручна для випікання різних десертів, пирогів та кексів. Але якщо купити такий посуд поганої якості, він може серйозно вдарити по здоров'ю.

Лікар Вікторія Рева зазначила, що допустимий температурний діапазон силіконової форми дуже широкий - від -40°С до +230°С. Це практично як ждя заморожування продуктів, так для випікання.

"Харчові силікони високої якості очищаються від сторонніх речовин та полімеризуються на дорогих каталізаторах із платини. Платина забезпечує правильний перебіг хімічних реакцій, чистоту та якість продукту. Тому вироби із платинового силікону вважаються абсолютно безпечними для здоров'я при правильному застосуванні", - повідомила вона.

Силіконова форма, tortino
Силіконова форма, tortino

Силіконовий посуд не можна використовувати на відкритому вогні, залишати на гарячих конфорках плит, а також порушувати рекомендації щодо температурного режиму, як попереджає Рева. Ще потрібно враховувати, що харчовий силікон можна легко порізати та пошкодити, тому ножі потрібно тримати якнайдалі від нього.

Як розпізнати неякісний посуд із силікону:

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще
  • Дешевий матеріал;
  • Біліє дома згину;
  • Немає маркування безпеки та вказівки бренду виробника;
  • Має неприємний запах відразу або після декількох використання;
  • Швидко втрачає пружність;
  • Надає їжі сторонній запах та присмак;
  • Недовговічний.

Силіконова форма, tortino
Силіконова форма, tortino

Нагадаємо, як ефективно реанімувати нігті та шкіру рук за 15 хвилин: маска з натуральних компонентів

Раніше ми писали про те, що будьте з ними обережні: названі продукти, що викликають звикання