Дотримання правил приготування їжі часто може врятувати вас від харчового отруєння, а також розладів шлунку. Тому дуже важливо зважати на деякі важливі нюанси.

Наприклад, дослідження британських учених показало, що неправильне приготування їжі на звичайнісінькій рослинній олії може призвести до розвитку серйозних недуг і навіть до летальних наслідків.

Фахівці пояснили, що, наприклад, кукурудзяна, соняшникова, пальмова та соєва олії починають виділяти альдегіди при занадто високій температурі, що дуже сильно б'є по серцю, печінці, нирці, стравоходу і тощо.

Соняшникова олія. Фото: скрін youtube
Соняшникова олія. Фото: скрін youtube

Від одноразового приготування за таких умов, звісно, нічого не станеться. Проте якщо таке готування здійснює протягом тривалого часу, на порядок підвищується ризик розвитку онкології.

Популярні новини зараз
Школи на межі: директорка розповіла про загрозливу тенденцію Терміни обмежені: що потрібно зробити пенсіонерам, щоб не втратити гроші Пенсіонерам виплатять додаткову підтримку: хто отримає 5000 гривень ПФУ змінив правила виплат: як тепер перевірятимуть пенсіонерів
Показати ще

Саме тому фахівці радять не тримати олію занадто довго на вогні, щоб не допускати її перегріву та виділення занадто великої кількості отруйних речовин, які потім потрапляють у наш організм.

Олія соняшникова, фото: Знай.ua
Олія соняшникова, фото: Знай.ua

Нагадаємо, не википить і не підгорить: як закип'ятити молоко швидко і без втрат

Як повідомляв "Знай.ua", 5 найшкідливіших поєднань продуктів: можуть серйозно зашкодити організму

Також "Знай.ua" писав, впораєтеся за 1 секунду: як швидко очистити картоплю в мундирі