Дуже часто при кип'ятінні молоко або підгоряє, або збігає, таким чином завдаючи зайвих втрат та клопотів на кухні. Проте існують хитрощі, які допоможуть більше не стресувати з цього приводу.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяМолоко збігає тому, що при нагріванні крапельки жиру у молоці зливаються одна з одною. А казеїн, який є головним компонентом молочного білка, згортається, утворюючи пінку.
Саме вона у результаті заважає вільному виходу водяної пари з дна каструлі. У результаті пар просто "змушений" підіймати пінку, щоб вибратися, а вона відповідно вихлюпується за краї посуду.
Корисні поради, щоб молоко не збігало:
- Покладіть дерев'яну ложку або лопатку на каструлю з молоком. Також можна помістити ложку у каструлю, а тоді залити молоко і поставити його на плиту.
- "Жировий" метод. Для цього краї каструлі змащують зсередини рослинною олією або вершковим маслом. Він має бути товщиною приблизно 1 см.
- Саморобний "сторож для молока". На дно каструлі кладуть блюдце дном догори або кришку для консервування бортиками вниз. Під ними залишиться повітря, яке допоможе сформуватися великим і достатньо міцним бульбашкам.
Корисні поради, щоб молоко не пригоріло:
- Правильний посуд. Найкраще підходить алюмінієвий чи скляний посуд або ж каструля з нержавіючої сталі. Дно у посудині має бути товстим - так молоко нагріватиметься більш рівномірно.
- Постійне помішування. Якщо постійно помішувати молоко, воно не пригорить і не втече.
- Холодна вода. Обприскайте каструлю крижаною водою перед тим як поставити її на вогонь. Можна також влити на дно трохи води та закип'ятити її, а вже потім додати молоко.
Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів
Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти
Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль