Як виявилося, популярне соняшникове насіння, яке подобається комусь через свій смак, а хтось гризе його, щоб заспокоїтися, може бути шкідливим.

На думку лікарів-ендокринологів звичка їсти насіння, особливо у великій кількості, може завдати серйозної шкоди здоров'ю. Відзначається, що у соняшникового насіння досить багато шкідливих властивостей.

Передусім відзначається велика кількість жирних кислот, причому переважають омега-6, які у великій кількості можуть посилювати запалення в організмі. Крім того, соняшникове насіння дуже калорійне, адже містить близько 600 ккал на 100 г.

Соняшник, скріншот з відео
Соняшник, скріншот з відео

То ж слід врахувати цю деталь, адже соняшниковим насінням дуже легко захопитися і з'їсти багато. Цей продукт також провокує апетит. І у випадку, якщо ви не з'їсте насіння стільки, щоб заповнити шлунок, то доведеться "наздогнати" іншою їжею, відзначають лікарі.

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Крім того, слід врахувати, що смажене соняшникове насіння є джерелом кінцевих продуктів глікування, що є одним з головних факторів старіння. Але на цьому негативний вплив не закінчується, адже ця звичка також сильно псує зуби.

Фахівці також попереджують, що куплене з рук соняшникове насіння може містити яйця паразитів і стати джерелом зараження. То ж якщо без цього продукту ніяк не обійтися ніяк, краще купувати сире насіння, ретельно його мити, а потім підсушувати в духовці або мікрохвильовій печі.

соняшникове поле, фото з вільних джерел
соняшникове поле, фото з вільних джерел

Нагадаємо, не википить і не підгорить: як закип'ятити молоко швидко і без втрат

Як повідомляв "Знай.ua", 5 найшкідливіших поєднань продуктів: можуть серйозно зашкодити організму

Також "Знай.ua" писав, впораєтеся за 1 секунду: як швидко очистити картоплю в мундирі