Вівсянка – дуже універсальна крупа, один із найпопулярніших виборів для сніданку. Найчастіше її запарюють і навіть їдять у сирому вигляді, але мало хто замислюється над тим, чи шкодить це здоров'ю.

Справа в тому, що зараз небезпечно вживати майже всі продукти у сирому вигляді або без належної обробки. Якщо говорити конкретно про вівсяну крупу - це зерна вівса, отримані в результаті пропарювання, відлущування та шліфування.

Вівсянка / фото: Pixabay
Вівсянка / фото: Pixabay

Завдяки такій обробці ризик виникнення патогенних мікробів знижується, що робить вівсянку безпечною для споживання навіть у сирому вигляді. Покупцям рекомендують обирати саме упаковану крупу.

Вівсяна крупа не зашкодить здоров'ю, навіть якщо її попередньо не приготувати. Тобто, різні десерти, печиво та батончики - цілком безпечні, але людям з чутливим шлунково-кишковим трактом потрібно бути обережнішими, оскільки вона груба. Якщо ви замочує її водою на ніч, залишайте в холодильнику, так як бактерії розмножуються в такому вологому середовищі.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Вівсянка в банці, фото foodandmood
Вівсянка в банці, фото foodandmood

Також важливо дотримуватись правил зберігання крупи:

  • Тримайте вівсянку в сухому прохолодному місці.
  • В оригінальній упаковці із щільно закритою кришкою або у скляному контейнері.
  • Якщо у крупи з'явився дивний смак та запах – краще викиньте.

Термін зберігання вівсянки може змінюватись від кількох днів до 2 років, залежно від того, як вона обробляється, зберігається та готується.

Нагадаємо, вплив вживання яєць на рівень холестерину: вчені розвіяли усі міфи

Раніше ми писали про те, які продукти захищають від тромбозів і атеросклерозу? Список природних "очисників"