Вважається, що принісши додому з магазину м'ясо, перед приготуванням його потрібно обов'язково промити. Проте цього робити не варто, адже це може зашкодити здоров'ю.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяТаку заяву зробила нутриціолог Ольга Дорош в Instagram., вона також детально пояснила причини. Вона пояснює, що сире м'ясо може містити шкідливі бактерії, такі як Salmonella, Listeria, Campylobacter і E. coli. Відповідно усе, до чого торкнеться сире м'ясо, наприклад, інші продукти та посуд, може заразитися цими бактеріями.
То ж у разі, якщо ви миєте м'ясо під краном, розбризкування води може перенести хвороботворні мікроорганізми в раковину. То ж миття пакованого сирого м’яса не є ефективним способом боротьби з бактеріями й може підвищити ймовірність харчового отруєння.
А після миття м'яса, усі поверхні, які контактували з ним, потрібно вимити гарячою водою з милом, промити, а потім висушити. Крім того, Якщо ви готуєте м’ясо, добре вимийте руки після роботи з ним. Робіть це як мінімум 20 секунд.
Так само не потрібно мити м'ясо перед заморожуванням. Адже таким чином може зрости ризик перехресного зараження, як і перед приготуванням. Коли м'ясо знову розморозиться, його приготування все одно вб’є всі бактерії, відзначає фахівчиня.
У випадку, якщо м'ясо все ж треба промити, робіть це у глибокій посудині якомога далі від раковини та їжі. Але магазинне м'ясо і птицю мити не варто. Разом з тим ні засолювання м'яса, ні вимочування в солі та лимонному соці, ніяк не вбиває бактерії.
Нагадаємо, не википить і не підгорить: як закип'ятити молоко швидко і без втрат
Як повідомляв "Знай.ua", 5 найшкідливіших поєднань продуктів: можуть серйозно зашкодити організму
Також "Знай.ua" писав, впораєтеся за 1 секунду: як швидко очистити картоплю в мундирі