Попри те, що фольга захищає продукти від вологості та дозволяє довше зберегти їх свіжість та смак, не всі продукти можна зберігати таким чином.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяМожливо ви вже помічали, що іноді продукти, які зберігаються у фользі, втрачають свій привабливий вигляд, покриваються плямами та виглядають неапетитно. То ж візьміть до уваги писок, який допоможе розібратися в цьому питанні більш ґрунтовно.
Які продукти не можна зберігати у фользі:
1. Томати та цитрусові. Не варто використовувати фольгу для зберігання продуктів, до складу яких входять кислоти. Зокрема, мова йде про цитрусові, а також страви з оцтом або томатним соусом.
2. Кислі продукти. Оскільки кислота взаємодіє з алюмінієм і руйнує фольгу, частинки металу проникають у їжу та змінюють її смак. На деяких продуктах ви можете помітити білясті плями – це алюмінієві солі. Вони хоча й не становлять небезпеки для організму людини, але такі продукти виглядають неапетитно.
3. Теплі продукти. Запам'ятайте це важливе правило, що ніколи не можна обгортати фольгою продукти, які не охолонули! У випадку, якщо проігнорувати це правило, є ризик потрапляння алюмінію в організм.
Нагадаємо, не википить і не підгорить: як закип'ятити молоко швидко і без втрат
Як повідомляв "Знай.ua", 5 найшкідливіших поєднань продуктів: можуть серйозно зашкодити організму
Також "Знай.ua" писав, впораєтеся за 1 секунду: як швидко очистити картоплю в мундирі