При приготуванні їжі можна відволіктися навіть на пару хвилин від плити і побачити вкрай неприємний наслідок - сковорідку, що пригоріла. Відчистити посуд після цього буває вкрай складно, втім є хитрощі, що дозволяють повернути блискучий вигляд без використання побутової хімії. Про це пише pixelinform.

Почистити сковорідку, що пригоріла, можна без покупної хімії, скориставшись засобами, які знайдуться на будь-якій кухні.

Як почистити сковороду. Фото: скрін youtube
Як почистити сковороду. Фото: скрін youtube

П'ять кроків для очищення сковорідки, що пригоріла.

  • Набрати води, щоб повністю покрилося дно та ділянки, де пригоріла їжа;
  • додаємо столовий оцет у пропорції 1:1 і доводимо до кипіння. Кип'ятити розчин слід близько 10 хвилин;
  • зняти сковорідку з вогню і додати 2 столові ложки харчової соди, а потім перемішати і довести до кипіння. Кип'ятити потрібно близько 10 хвилин;
  • Коли реакція соди та оцту закінчиться, можна вимикати вогонь. Після цього накриваємо сковорідку кришкою і чекаємо, поки охолоне вода;
  • Насамкінець залишиться злити воду, видалити залишки їжі і помити сковорідку в гарячій воді з милом.

Як почистити сковороду. Фото: скрін youtube
Як почистити сковороду. Фото: скрін youtube

До речі, позбутися залишків їжі на сковорідці можна за допомогою нехитрого засобу з соди та води. У порошок слід додати кілька крапель води, щоб консистенція нагадувала кашку. Її потрібно нанести на проблемні ділянки та залишити на 10-15 хвилин, а потім протерти губкою.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Раніше портал Знай повідомляв, не тільки картоплю посмажити: як олія може допомогти у вирішенні побутових завдань, унікальні лайфхаки.

Також наш портал інформував, засяє, ніби тільки з магазину: як своїми руками зробити ефективний засіб для миття скляного посуду.

Крім того, ми писали, лише один секретний компонент зробить махрові рушники знову пухнастими та м'якими: хитрий лайфхак для господинь.