Приготування страв на сковорідці вимагає максимальної уваги, адже можна відволіктися на кілька хвилин і їжа пригорить. Після цього її вже вкрай не рекомендується, навіть якщо пригоріло незначно. Чим така їжа загрожує організму, пише "Моє здоров'я".
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяФахівці зазначають, що при нагріванні деяких продуктів, зокрема картоплі, хліба або кави, до температури понад 120 градусів, утворюється речовина акриламід, яка може бути канцерогеном. Такий небезпечний ефект виникає внаслідок взаємодії цукру з амінокислотою аспарагіном.
Акриламід – дуже небажана речовина для людського організму. По-перше, може значно збільшити ризик онкологічних захворювань, особливо у групі ризику діти. Крім того, акриламід має нейротоксичний вплив на організм, а значить може постраждати нервова система.
Саме тому експерти радять відмовитися від шматочків картоплі або інших страв, що пригоріли на сковорідці. Щоб максимально убезпечити організм краще зовсім викинути страву, що підгоріла, адже її можна приготувати ще раз, а здоров'я відновити далеко не так просто.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, канцероген у морепродуктах: українцям хотіли збагрити небезпечну їжу, яка призводить до судом та блювання.
Також наш портал інформував, що потрібно їсти, щоб отримувати гормони щастя: список нехитрих продуктів, щоб життя стало на радість.
Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, не лише алкоголь: які напої погано впливають на роботу печінки – варто відмовитись, щоб не ризикувати.