Багато господарок на кухні повинні хоч раз за все життя пройти момент, коли постає питання - як очистити решітку з духовки.

Це дуже непросте і стомлююче заняття, проте зараз ми розповімо, як заощадити час та зусилля на очищенні решітки духовки. Ми запропонуємо всього один метод... досить ефективний спосіб, за допомогою якого можна буде відтерти навіть жир, що сильно пригорів. І, що найголовніше, не докладаючи при цьому особливих зусиль.

Духовка, фото mistergut
Духовка, фото mistergut

Очищення решітки духовки відбувається за кілька простих кроків. Спочатку потрібно помістити її в пакет, що хоч і звучить дивно, але необхідно. Далі розчиніть одну таблетку для посудомийних машин у гарячій воді та додайте до розчину 4 столові ложки харчової соди. Перемішайте все добре.

Налийте розчин у пакет із ґратами і щільно зав'яжіть. Далі покладіть пакет на горизонтальну поверхню і залиште грати в пакеті на півтори години. Якщо сильні забруднення, залиште ґрати на ніч. Потім ретельно промийте ґрати під проточною водою за допомогою губки.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Корисні поради, духовка. Фото: Youtube
Корисні поради, духовка. Фото: Youtube

Цей спосіб дуже простий, а результат здивує кожного! Ви зможете очистити решітку духовки за лічені хвилини та заощадити час та сили, які можете витратити на свою сім'ю та дітей.

Нагадаємо, лайфхак на вагу золота: навіщо досвідчені господині додають у воду лимон при варінні яєць.

Як повідомляв "Знай.ua", розквітнуть ще пишніше: несподіваний лайфхак з пивом для кімнатних квітів, про це знають одиниці

Знай.uа писав, як вимити вікна до блиску за лічені хвилини: перевірені методи, які оцінить кожна господиня