Головний біль може бути викликаний з різних причин, а ось перше, що роблять люди при неприємних симптомах - це хапаються за ліки. Але раптом під рукою їх немає, або ви противник фармацевтики, тоді на допомогу прийдуть прості, але дуже дієві методи.
Скоротити прийом ліків цілком можливо і навіть потрібно в деяких випадках, а при регулярних головних болях краще звернутися до лікаря. Ось список того, що можна зробити, щоб усунути неприємні відчуття.

Головний біль. Фото: скрін youtube
Головний біль. Фото: скрін youtube

Вода

Саме зневоднення часто викликає головний біль, тому свій організм потрібно на постійній основі і в достатній кількості поповнювати рідиною, у кращому випадку - простою і чистою водою.

Тренування

Це не те, чим хочеться займатися при болю, але це дійсно допомагає. Хорошим рішенням буде рухатися на велотренажері і зробити зарядку, але нічого важкого.

Схуднення, тренування. Фото: Знай.ua
Схуднення, тренування. Фото: Знай.ua

Ноги у гарячій воді

Така процедура допоможе організму розслабитися, адже стрес – одна з найпоширеніших причин головного болю. Ванна для ніг притягує кров, послаблюючи тиск на кровоносні судини у голові під час болю.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця

Нагадаємо, жінкам на замітку: чим замінити патчі для очей - бюджетні та ефективні альтернативи

Раніше ми писали про те, що може викликати невідворотні проблеми зі здоров'ям: чим небезпечна звична побутова хімія