Часто при застудних захворюваннях лікарі, окрім основного курсу лікування, рекомендують пити багато рідини. Що саме потрібно пити під час хвороби, щоб швидше стати на ноги, розказуємо нижче.

При застуді важливо не нехтувати курсом лікування, призначеним лікарем, але закріпити результат та прискорити одужання можна кількома нехитрими напоями.

Чай. Фото: скрін youtube
Чай. Фото: скрін youtube

Чай із шипшиною

Шипшина дуже позитивно впливає на організм, адже містить багато корисних вітамінів, мінералів і антиоксидантів, що мають потужну протизапальну дію. Вживати чай із шипшиною можна і не лише під час хвороби, адже він допомагає нормалізувати травлення, рівень цукру та холестерину, а також виводить токсини.

Чай з ромашкою

Напевно, всі чули про лікувальні властивості ромашки. Чай з цією рослиною допоможе знизити температуру при лихоманці, а також зміцнить імунітет і покращить роботу ШКТ.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

застуда, скріншот з відео
застуда, скріншот з відео

Тепле молоко з вершковим маслом

Тепле молоко допомагає полегшити біль у горлі та прискорює процес одужання. Однак при застуді особливо ефективним буде молоко з вершковим маслом. Приготувати напій дуже просто: молоко нагріваємо в каструлі до 60 градусів, а потім знімаємо з вогню і додаємо трохи розтопленого вершкового масла та столову ложку меду для смаку та ще більше ефективності.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал Знай повідомляв, мама навчила поганому, виходить? Чому полоскання горла може бути небезпечним для здоров'я.

Також наш портал інформував, ефективна профілактика діабету: які овочі та фрукти допоможуть запобігти небезпечній недузі.

Крім того, ми писали, які продукти не можна їсти у стані сп'яніння: улюблені закуски стають небезпечними для здоров'я.