Соняшникова або оливкова олія стане в нагоді вдома не тільки для приготування їжі, але і для вирішення деяких побутових завдань. Яку користь цей продукт може принести господаркам, розповідає портал pixelinform.

Хто б міг подумати, що соняшникову олію можна використовувати не лише за прямим призначенням, а й для вирішення деяких побутових завдань, але це так. Які корисні лайфхаки бувають із цим популярним продуктом, описуємо нижче.

Соняшникова олія. Фото: скрін youtube
Соняшникова олія. Фото: скрін youtube

Поліроль для меблів

Соняшникова олія допомагає прибрати потертості та повернути блиск лакованим та дерев'яним поверхням. Щоб використовувати олію в цьому напрямку, її потрібно змішати з лимонним соком у пропорції 2:1.

Прибрати скрип дверей

Якщо двері ріже слух неприємним звуком, то вирішити цю проблему можна за два кроки: змочити шматочок тканини соняшниковою олією та пройтися по петлях.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Соняшникова олія. Фото: скрін youtube
Соняшникова олія. Фото: скрін youtube

Засіб для взуття

Взуття з натуральної шкіри можна натерти ганчіркою, злегка просоченою олією. Внаслідок взуття заблищить.

Полагодити застібку-блискавку

Буває, що на одязі чи сумочці застрягає блискавка і це стає справжньою проблемою, адже проблему не завжди виходить вдало вирішити "грубою силою". Тут на допомогу прийде соняшникова олія, в якій попередньо слід змочити паличку ватяну, а потім нею протерти блискавку і почекати кілька хвилин.

Раніше портал Знай повідомляв, як нейтралізувати неприємний запах із відра для сміття на кухні: не потрібні ні освіжувачі, ні аромадифузори.

Також наш портал інформував, як відмити дзеркало до блиску, не купуючи дорогої хімії: потрібні кошти знайдуться на кухні у будь-якої господині.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, рятуємо улюблений одяг від слідів праски за допомогою цибулі та оцту: секретний лайфхак для господарок.