Як виявляється, далеко не всі продукти перед приготуванням можна і потрібно мити. Часто це роблять автоматично, навіть не задумуючись, чи це насправді потрібно.

Можна, звісно, й далі не надавати цьому значення, а можна розібратися у деталях і зробити правильні висновки. То ж які продукти не варто мити перед приготуванням?

Як зауважують досвідчені кухарі, слід знати, що ця незначна помилка позначається на смакових якостях готових страв.

Кран. Фото скрин відео
Кран. Фото скрин відео

Які продукти не можна мити перед приготуванням:

1. Птиця та риба

Дехто вважає, що таким чином бореться з бактеріями, але це марно і навіть безглуздо. Це ж стосується яловичини, свинини та іншого червоного м'яса. Як відзначають кухарі, зайва волога на додачу псує смак готової страви. У випадку, якщо ви вже помили м'ясо з тих чи інших причин, слід добре підсушити продукт паперовим рушником.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

2. Гриби

Є сумнівною справою й миття грибів, а особливо магазинних. Адже бактерії змити все одно не вийде. З іншого ж боку, враховуючи, як швидко гриби вбирають воду, можна ґрунтовно зіпсувати страву. У випадку печериць, то багато господинь просто їх чистять.

Печериці. Фото: Youtube
Печериці. Фото: Youtube

3. Зелень з магазину

Якщо на упаковуванні із зеленню вказано, що продукт очищений, повторно мити продукт не обов'язково. А у випадку, коли зелень купують на ринку й не відомо, за яких умов вона зберігалася, варто все ж її помити.

4. Яйця

Кухарі відзначають, що курячі яйця варто мити безпосередньо перед приготуванням. Адже на поверхні шкаралупи знаходиться природний захисний шар, і якщо його змити, довго зберігатися продукт не зможе навіть у холодильнику.

Яйця, скріншот: Youtube
Яйця, скріншот: Youtube

Нагадаємо, не википить і не підгорить: як закип'ятити молоко швидко і без втрат

Як повідомляв "Знай.ua", 5 найшкідливіших поєднань продуктів: можуть серйозно зашкодити організму

Також "Знай.ua" писав, впораєтеся за 1 секунду: як швидко очистити картоплю в мундирі