Здорове харчування беззаперечно має позитивний вплив на здоров'я людини, а відповідно й на самопочуття та настрій. То ж існує чимало продуктів, споживання яких варто обмежити, а то й взагалі відмовитися.

Одним з таких продуктів є цукор. Лікарі-дієтологи розповіли про користь для організму повної відмови від продуктів, у яких міститься доданий цукор.

Зокрема, фахівці відзначають позитивний ефект від відмови від солодкого, особливо для людей із зайвою вагою, діабетом та непереносністю глюкози.

Цукор у продуктах, фото - siberianhealth.com
Цукор у продуктах, фото - siberianhealth.com

Як пояснюють лікарі-дієтологи, прибравши доданий цукор зі свого раціону, у результаті значно покращиться робота печінки, підшлункової, судин та мозку, а також стан шкіри та волосся.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Проте, варто пам'ятати, що цукор — це вуглеводи й зовсім із раціону їх не потрібно вилучати. Тому, якщо ми просто відмовимося від десертів, цукерок, тортів, не кластимемо цукор у каву, нічого не трапиться. Адже ми отримуватимемо необхідні вуглеводи з хліба, круп, овочів, фруктів.

Цукор / фото: Pixabay
Цукор / фото: Pixabay

Нагадаємо, не википить і не підгорить: як закип'ятити молоко швидко і без втрат

Як повідомляв "Знай.ua", 5 найшкідливіших поєднань продуктів: можуть серйозно зашкодити організму

Також "Знай.ua" писав, впораєтеся за 1 секунду: як швидко очистити картоплю в мундирі