Дорослі люди звертають мало уваги на відсутність апетиту, якщо того не потребує здоров'я, а це може бути викликано різними причинами і навіть серйозними захворюваннями.
При тривалій втраті апетиту до їжі є ризик зіткнутися з дефіцитом калорій та поживних речовин. Такий симптом може з'явитися не тільки внаслідок застуди, а через тяжкі хвороби або у вигляді побічного ефекту препарату. Але в будь-якому випадку ігнорувати втрату апетиту небезпечно, тому слід звернутися до лікаря.

Лікарі, фото: vechirniy.kyiv.ua
Лікарі, фото: vechirniy.kyiv.ua

Лікарка медицини Кріс Хеніган радить не змушувати себе їсти багато, тому що це може повністю відключити апетит. Обирайте легку їжу, щось із кисломолочних продуктів.

Також для таких випадків відмінно підійдуть рідкі страви, супи чи смузі. В цілому, краще їсти продукти, яким ви особисто віддаєте перевагу, тому що це збільшує шанс, що апетит прокинеться.

Втрата апетиту, фото doctorpiter
Втрата апетиту, фото doctorpiter

Вам потрібна допомога лікаря, якщо апетиту немає більше тижня або відчуваєте такі симптоми, як нудота, прискорене серцебиття або раптова втрата ваги. Це може сигналізувати про серйозні хвороби, серед яких рак, депресія та навіть хронічні патології.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Раніше ми писали про те, що не плутайте з похміллям: що відчувають люди з непереносимістю алкоголю - головні симптоми

Як повідомляв Знай.ua, не морочтеся з вантузом: як прочистити засмічення в каналізаційній трубі за допомогою соди, оцту та солі

Також портал Знай.ua писав, що часу залишилося дуже мало: які культури потрібно встигнути посіяти до кінця зими – поради городникам