Плями на одязі – неприємне, але, на жаль, часте явище. Буває, що їх помічають у непідходящі моменти і коли немає часу на виведення. Добре, що господині "методом спроб і помилок" навчилися швидко вирішувати такі проблеми.

Поспіхом можна залишити плями на улюбленому одязі, зокрема, в моменти нанесення макіяжу. Найгірше, якщо пігментованими продуктами, серед яких – тональний засіб, забруднилися білі речі або коміри. Але навіть із такого становища є вихід.

Макіяж, фото klubok
Макіяж, фото klubok

Найпростіше буде видалити слід за допомогою засобу для виведення плям, але на це знадобиться час. Слід налити невелику кількість засобу в тазик із теплою водою, помістити туди забруднену річ та залишити відмокати на 7-8 годин. А потім йде звичайне прання.

Більш зручний спосіб, що економить час - використання нашатирного спирту. Потрібно нанести його на пляму на 5-10 хв, засипати содою та залишити 2 хвилини. Далі випрати вручну під проточною водою і дати висохнути.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Ручне прання, фото chisto-uyutno
Ручне прання, фото chisto-uyutno

І третій варіант, найшвидший і не вимагає прання. Нанесіть на ватний диск міцелярну воду або інший засіб для зняття макіяжу та видаліть пляму, стираючи бруд із виробу.

Далі пройдіться чистим і вологим рушником, дайте висохнути. Будьте обережні, тому що у складах таких засобів може бути олія, а її не можна поєднувати з тканиною.

Нагадаємо, ефективна профілактика діабету: які овочі та фрукти допоможуть запобігти небезпечній недузі

Раніше ми писали про те, як прочистити засмічення в каналізаційній трубі за допомогою соди, оцту та солі