Картоплю часто називають "другим хлібом", адже вона займає вагоме місце в раціоні багатьох людей. Втім, овоч часто виключають із раціону ті, хто прагне схуднути, адже ньому багато крохмалю, який не найкраще позначається на фігурі. Насправді відмовлятися від картоплі не варто, адже її можна приготувати так, щоб розкрилися лише корисні властивості.

Рецептів приготування картоплі так багато, що можна експериментувати довго. Однак у більшості випадків готову страву не можна буде назвати еталоном здорової їжі. Втім, є способи, які розкриють лише найкращі властивості овочів.

Картопля. Фото: скриншот Youtube
Картопля. Фото: скриншот Youtube

За словами дієтологів, ідеальним варіантом приготування картоплі буде варіння або запікання в мундирі. Якщо це молода картопля, то варити і їсти її можна разом зі шкіркою. А ось шкірка старішого овочу — отруйна, тому її слід позбавлятися.

Картопля в мундирі, фото kartofan
Картопля в мундирі, фото kartofan

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Зазначається, що правильно приготовлена ​​картопля не буде зайвою навіть у меню людей, що худнуть. Овоч містить багато калію, вітаміну В6 та інших цінних мінералів.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, зривів під час дієти можна не боятися: як відбити потяг до солодкого за допомогою одного доступного продукту.

Також наш портал інформував, звички, які слід змінити, щоб не нашкодити здоров'ю: більше рухайтеся та не забувайте про сніданки.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, бадьорять не гірше за кофеїн: які продукти потрібно їсти вранці, щоб подолати втому і повернути енергію.