Рисова крупа має відмінні смакові якості і відрізняється доступністю, але є в ній і деякі мінуси, які можуть наробити біди з людським організмом. Чому варений рис небезпечний і кому краще відмовитися від цієї страви, пише woman24.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЕксперти зазначають, що у зернах рису є суперечки бактерії Bacilius cereus, які перебувають у сплячому стані та прокидаються від контакту з водою. Тому, якщо після приготування кашу відразу не прибрати в холодильник, то вона може стати небезпечною для організму.
Зазначається, що навіть у готовому рисі мікроорганізми залишаються активними та виділяють токсичні речовини. Відразу після варіння рис рекомендується сховати у холодильник. Готову кашу можна зберігати не більше двох днів.
Варто відзначити, що рис має і корисні властивості, проте має протипоказання. Наприклад, від каші краще відмовитися людям із діабетом та травмами слизової внутрішніх органів. Білий рис небезпечний для алергіків.
Крім того, рисову кашу не варто поєднувати з деякими продуктами, наприклад, з жирною їжею та цитрусовими фруктами.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, які продукти не можна їсти в стані сп'яніння: улюблені закуски стають небезпечними для здоров'я.
Також наш портал інформував, що потрібно їсти, щоб отримувати гормони щастя: список нехитрих продуктів, щоб життя стало на радість.
Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, не лише алкоголь: які напої погано впливають на роботу печінки – варто відмовитись, щоб не ризикувати.