Рисова крупа має відмінні смакові якості і відрізняється доступністю, але є в ній і деякі мінуси, які можуть наробити біди з людським організмом. Чому варений рис небезпечний і кому краще відмовитися від цієї страви, пише woman24.

Експерти зазначають, що у зернах рису є суперечки бактерії Bacilius cereus, які перебувають у сплячому стані та прокидаються від контакту з водою. Тому, якщо після приготування кашу відразу не прибрати в холодильник, то вона може стати небезпечною для організму.

Рис. Фото: скрін youtube
Рис. Фото: скрін youtube

Зазначається, що навіть у готовому рисі мікроорганізми залишаються активними та виділяють токсичні речовини. Відразу після варіння рис рекомендується сховати у холодильник. Готову кашу можна зберігати не більше двох днів.

Варто відзначити, що рис має і корисні властивості, проте має протипоказання. Наприклад, від каші краще відмовитися людям із діабетом та травмами слизової внутрішніх органів. Білий рис небезпечний для алергіків.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

Крупа, рис: фото recetin
Крупа, рис: фото recetin

Крім того, рисову кашу не варто поєднувати з деякими продуктами, наприклад, з жирною їжею та цитрусовими фруктами.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, які продукти не можна їсти в стані сп'яніння: улюблені закуски стають небезпечними для здоров'я.

Також наш портал інформував, що потрібно їсти, щоб отримувати гормони щастя: список нехитрих продуктів, щоб життя стало на радість.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, не лише алкоголь: які напої погано впливають на роботу печінки – варто відмовитись, щоб не ризикувати.