Власники котів часто стикаються з тим, що домашній улюбленець влаштовує справжнє полювання на кімнатні рослини, викопуючи їх із горщиків або просто відкушуючи. Вирішити цю проблему можна, і для цього існують відразу кілька способів, якими поділилися ветеринари. Про це пише pixelinform.

Кішка може почати знищувати кімнатні квіти просто тому, що їй нудно. Вихованця, звичайно, можна відволікти іграшками, але якщо вас не буде вдома, то він може повернутися до старої забави. Також рослина може приваблювати чотирилапий своїм запахом. У такому разі можна спробувати сховати рослину, але швидше за все кіт швидко знайде її.

Кіт. Фото: скрін youtube
Кіт. Фото: скрін youtube

Спробувати відвадити кішку від горщиків із кімнатними рослинами можна за допомогою цитрусових фруктів, аромат яких вони дуже не люблять. Для цього шкірку або часточки фруктів потрібно розкласти в горщиках і вони відлякуватимуть домашнього улюбленця.

Кіт. Фото: скрін youtube
Кіт. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Також переключити увагу кішки з кімнатних квітів можна на спеціальну траву, яку можна купити в спеціалізованому магазині або замовити в онлайн магазині. Це дозволить не тільки зберегти рослини, а й принесе користь домашньому улюбленцю.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, таємниче "зникнення" ковбаси припиниться: якраз і назавжди відучити кота стрибати на стіл.

Також наш портал інформував, заощадите нерви своїй кішці: які ваші звичні дії можуть сильно налякати тварину, докладний список.

Крім того, ми писали, ці домашні рослини отруять вашого кота: до яких вазонів Мурчик краще не наближатися.