Прання в гарячій воді та віджимання в пральній машинці на високих оборотах негативно позначаються на якості махрових рушників і вони стають грубими й неприємними на дотик. Вирішити цю проблему можна досить просто і знадобиться для цього лише один компонент, який знайдеться в кожному будинку.

Прийнявши душ або ванну завжди хочеться завернутися в пухнастий і м'який рушник, але з часом махрові рушники втрачають цю властивість і стають грубими. Втім, це зовсім не означає, що з ним доведеться попрощатися та купувати нове.

Махрові рушники. Фото: скрін youtube
Махрові рушники. Фото: скрін youtube

Так, повернути м'якість рушникам можна за допомогою звичайної харчової солі, яка є на кухні кожна господиня. Насамперед потрібно приготувати простий розчин. Для цього 3 столові ложки солі без гірки слід розвести в трьох літрах теплої води.

Махрові рушники. Фото: скрін youtube
Махрові рушники. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Попередньо випрані махрові рушники слід замочити в розчині та залишити на 60 хвилин. Коли потрібний час мине їх потрібно виполоскати в теплій воді. Віджимати рушники доведеться вручну, а перед тим як повісті сушиться, слід струсити їх різким рухом. Це допоможе підняти ворсинки і рушник знову стане пухнастим та м'яким.

Раніше портал Знай повідомляв, як відмити дзеркало до блиску, не купуючи дорогої хімії: потрібні кошти знайдуться на кухні у будь-якої господині.

Також наш портал інформував, не поспішайте купувати нову: як врятувати каструлю, що пригоріла, бюджетні та ефективні способи.

Крім того, ми писали, чому дуже важливо вивертати речі перед пранням: просте правило, про яке багато хто забув.