Дослідники з'ясували, які фрукти та овочі можуть стати ефективною профілактикою цукрового діабету. Які продукти не стануть зайвими у раціоні, розповідає інформаційний портал Study Finds.

Деякі фрукти та овочі містять пігменти, які можуть знизити ризик діабету, впливаючи на енергетичний обмін, мікробіот кишечника та запалення. Як показали дослідження, особливо ефективні продукти, що містять ацильований антоціан. До таких входять фіолетова картопля, редиска, фіолетова морква і червона капуста.

Фіолетова морква. Фото: скрін youtube
Фіолетова морква. Фото: скрін youtube

За словами дослідників, генотип рослини визначає, які антоціани воно містить. Так, у фіолетових овочах, особливо в картоплі, найбільше ацильованих антоціанів.

Фіолетова картопля. Фото: скрін youtube
Фіолетова картопля. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Нові виплати для пенсіонерів: кому додатково нарахують до 3000 грн Чоловікам дали тиждень: не повідомиш ТЦК – вліплять штраф Нові правила мобілізації: хто з ухилянтів більше не сховається вдома Україну охопив спалах небезпечної хвороби: лише у столиці – понад 150 заражених
Показати ще

В той самий час чорниця і шовковиця містять неацильовані антоціани, які гірше освоюються організмом, але мають не менш корисні властивості. Зокрема, ці плоди позитивно впливають на кишечник, регулюють метаболізм глюкози та ліпідів, а це також відіграє важливу роль у зниженні ризику розвитку у людини цукрового діабету.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, які продукти не можна їсти в стані сп'яніння: улюблені закуски стають небезпечними для здоров'я.

Також наш портал інформував, що потрібно їсти, щоб отримувати гормони щастя: список нехитрих продуктів, щоб життя стало на радість.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, найефективніші продукти-антидепресанти: що потрібно їсти, щоб покращити натрій і мислити позитивно.