Часто повторювані ритуали і звички можуть негативно вплинути на здоров'я... хоча ніхто ніколи і не замислювався, що в них може бути щось погане.

Серед них – звичка сидіти зі схрещеними ногами або з однією ногою закинутою на іншу. Люди, які мають проблеми з тиском, можуть відчувати погіршення після тривалого сидіння зі схрещеними ногами.

Шкідливі звички. Фото: скриншот youtube
Шкідливі звички. Фото: скриншот youtube

Будь-яке сидіння без руху погане для здоров'я, тому необхідно розминатися та переміщати ноги принаймні раз на годину. Хоча схрещені ноги можуть здаватися незначною деталлю, вони справді можуть підвищити тиск.

Як тільки ноги стануть рівно, тиск повернеться до норми. Здорові люди можуть не помітити цього, але для тих, хто має підвищений тиск, це може призвести до значного дискомфорту - зазначають фахівці.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Шкідливі звички. Фото: скриншот youtube
Шкідливі звички. Фото: скриншот youtube

Важливо відзначити, що тиск збільшується лише якщо ноги схрещуються в колінах. Схрещування ніг у гомілках ніяк не впливає на тиск. А ще така поза може посилити вашу поставу.

Одне дослідження показало, що сидіння в такій позі більше 3 годин на день може призвести до надмірного нахилу корпусу вперед і округлення плечей. Це пов'язано з тим, що м'язи намагаються адаптуватися до позиції та відновити баланс напруги в організмі.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Щоденна звичка, фото: Instagram
Щоденна звичка, фото: Instagram

Щоденна звичка, фото: Instagram
Щоденна звичка, фото: Instagram

Нагадаємо, смачні та корисні, але не без "сюрпризів": які продукти можуть стати причиною головного болю

Як повідомляв "Знай.ua", велика небезпека для здоров'я: чому лікарі категорично не рекомендують пити гарячий чай

Знай.ua писав, зривів під час дієти можна не боятися: як відбити тягу до солодкого за допомогою одного доступного продукту