Багато хто ще з дитинства чув, що якщо проковтнути жуйку, то вона може склеїти стінки шлунка. Та чи дійсно це правда, а не черговий міф?

В матеріалі ТСН.ua розповіли про все, що відомо на цю тему і чи дійсно жувальна гумка здатна склеїти шлунок. Як виявляється, ця інформація не відповідає дійсності. Проте, жуйку й дійсно не бажано ковтати.

Відзначається, що немає наукових даних, які б підтвердили цей факт. То ж якщо жуйку проковтнути, вона пройде той самий шлях, що й інша їжа. Єдина відмінність те, що вона не розщеплюється так само швидко. Проте те, що жуйка прилипає до внутрішніх органів, не є правдою.

Жувальна гумка, скріншот з відео
Жувальна гумка, скріншот з відео

Крім того, не варто жувати її щодня. Більшість з цих виробів містить аспарам, велику кількість цукру та інші шкідливі для організму компоненти. Водночас за словами фахівців, жуйку рекомендовано вживати після їди.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Жування впродовж 20 хвилин допоможе збільшити слиновиділення, що своєю чергою прискорює час, який потрібен слині для нейтралізації кислоти.

Жувальна гумка, скріншот з відео
Жувальна гумка, скріншот з відео

У випадку ж, якщо дитина проковтнула жувальну гумку, батькам точно не слід хвилюватися про те, що цей виріб може склеїти їй шлунок. Як пояснюють фахівці, через деякий час організм сам перетравить жуйку і виведе її природним способом.

Проте ризик також існує. Зокрема у випадку, якщо дитина відразу проковтнула понад 5 жувальних гумок. Адже у цьому разі вони можуть застрягнути в стравоході й викликати задуху чи непрохідність кишківника. Тут уже може знадобитися хірургічне втручання.

Жувальна гумка, скріншот: YouTube
Жувальна гумка, скріншот: YouTube

Нагадаємо, не википить і не підгорить: як закип'ятити молоко швидко і без втрат

Як повідомляв "Знай.ua", 5 найшкідливіших поєднань продуктів: можуть серйозно зашкодити організму

Також "Знай.ua" писав, впораєтеся за 1 секунду: як швидко очистити картоплю в мундирі