У багатьох будинків є кімнатні рослини і щоб вони довше радували своєю красою, їм потрібен відповідний догляд. Тільки поливати рослини недостатньо, часом вони потребують живильного підживлення. Так, дуже ефективне добриво можна за копійки зробити власноруч.

Добрива допомагають будь-яким кольорам на підвіконні зміцніти, набратися сил для росту та цвітіння і ще більше радувати красою. Так, як підживлення можна використовувати звичайну харчову соду. Нічого хитрого у приготуванні диво-добрива немає, але воно дозволить створити вдома справжнє квіткове царство.

Кімнатні рослини, скріншот: YouTube
Кімнатні рослини, скріншот: YouTube

Як приготувати добриво з соди

Крім харчової соди знадобляться інші інгредієнти, які точно знайдуться на кухні в будь-якому будинку. Так, потрібно підготувати літрову банку води кімнатної температури та буквально щіпку соди. Також знадобиться одна чайна ложка цукру та дві краплі столового оцту. Усі інгредієнти потрібно розмішати у воді та дати настоятися близько 40-50 хвилин.

Кімнатні рослини, скріншот з відео
Кімнатні рослини, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Даним розчином слід обробити кімнатні рослини, наприклад, розпорошуючи за допомогою пульверизатора.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, за красою ховається небезпека: яку кімнатну рослину краще тримати подалі від дітей та тварин.

Також наш портал інформував, лікує стебло та вбиває плісняву: як зробити незамінне добриво для кімнатних рослин з активованого вугілля.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що пережити зиму: як убезпечити кімнатні рослини від засихання в холодний період, всього 4 правила.