Кожен у кого вдома є кіт рано чи пізно ставить питання, як відучити пухнастого улюбленця не лазити по столах. Зробити це можна кількома способами, втім знадобиться терпіння та час. Про це пише "ТСН".

Відводити кота від столу можна, зробивши його поверхню максимально непривабливим для нього. Допомогти в цьому можуть одразу кілька методів, проте щоб вони подіяли, потрібно практикувати їх кілька тижнів.

Кіт. Фото: скрін youtube
Кіт. Фото: скрін youtube

Спосіб №1

Розстелити на столі фольгу. Як тільки кіт застрибне і ступить на неї, то шерех повинен злякати його. Втім, якщо на столі будуть смачні ласощі, то кіт цілком може переступити через свій страх.

Спосіб №2

Більшість котів боїться води, і цим можна скористатися. Так, на стіл можна поставити ємність, наповнену водою, наприклад лист для смаження. Якщо кіт застрибне прямо в неї і намочить лапки, то ентузіазм згасне.

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Кіт. Фото: скрін youtube
Кіт. Фото: скрін youtube

Спосіб №3

Кішки не люблять різкі запахи, особливо їм гидкі цитрусові. Якщо надати поверхні столу подібний запах, він швидко перестане залучати тварина. Для цього можна, наприклад, розкласти свіжу шкірку апельсина чи лимона, а краще натерти стіл ефірною олією.

Спосіб №4

По столу можна розкласти невеликі шматочки скотчу, наступивши на них кілька разів кішка навряд чи повернеться знову, адже такий нехитрий спосіб принесе їй не найприємніші відчуття, які зроблять стіл забороненою територією.

Раніше портал Знай повідомляв, ці домашні рослини отруять вашого кота: до яких вазонів Мурчик краще не наближатися.

Також наш портал інформував, заощадите нерви своїй кішці: які ваші звичні дії можуть сильно налякати тварину, докладний список.

Крім того, ми писали, кохання пушистиків не купиш: чому одних людей коти приймають, а інших - ні.