Фахівці зазначають, що помічний препарат можна застосовувати лише на певних культурах.

Звичний розчин перекису водню може значно посилити імунітет й опірність рослин усіляким хворобам.

Пророщене насіння. Фото: Yоutube
Пророщене насіння. Фото: Yоutube

Щоб правильно замочити насіння, потрібно знати кілька основних правил:

  1. перекис водню потрібно розбавити водою;
  2. обов'язково дотримуватися вказаного часу, аби не нашкодити;
  3. насіння потрібно тримати у мішечку або бинті.

Розчин перекису водню розбавляється з водою у співвідношенні 1 ст.л. розчину на 0,5 л води. Насіння кладуть у мішечок або загортають в бинт і опускають у приготований розчин. При цьому важливо витримати необхідний час для замочування і дезінфекції. Після замочування треба змити перекис водою.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Бажано обробити такі культури, як кавун, гарбуз, кабачок, огірок, перець, баклажан, кріп, петрушка, морква, селера. Перекисом водню обробляють розсаду томатів, огірків, перців, ягідних та квіткових культур. Для кожного виду рослини застосовується своя схема поливу та обприскування сіянців. І більшою мірою вона залежить від якості ґрунту, в який було посіяно насіння.

Розсада. Фото: Yоutube
Розсада. Фото: Yоutube

Насіння обробляють перекисом також для того, щоб убезпечити його і підвищити схожість, адже часто уже вирощена розсада гине через різні хвороби, які чіпляються на стадії проростання насіння.

Нагадаємо, ми писали, як отримати потужні сходи овочів та поліпшити урожайність грядок

Як повідомляв "Знай.ua" українець відсудив у комунальників гроші за відключення гарячої води.

Також "Знай.ua" інформував, лікує стебло і вбиває плісняву: як зробити незамінне добриво для кімнатних рослин з активованого вугілля.