На Заході одразу після Нового Року у магазинчиках з'являються товари, які знаменують наближення 14 лютого, день Закоханих, а в Україні, після того, як з полиць магазинів зникають гірлянди, супермаркети починають майоріти пакетиками з насінням овочів та квітів.

І це прекрасно, бо нагадує, що нема коли носа хнюпити, весна не забариться. Експерти садівники також діляться секретами гарних сходів, та видають поради, коли та як треба пророщувати та сіяти овочі, та квіти. Сайт "На пенсії" поділився одним вірним методом визначення "живого" насіння".

Розсада. Фото: Youtube
Розсада. Фото: Youtube

Зазначають, щоб отримати більш ранні сходи, насіння замочують у теплій талій воді або живильному розчині. Так можна відібрати живе насіння, і навіть найврожайніше.

Якщо у вас багато насіння і ви хочете відібрати найбільш життєздатні для елітної грядки, розчиніть 20 грамів цукру в 100 мл води при температурі плюс 20 градусів і проростіть насіння в цьому розчині.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Щоб запобігти випаровуванню води, накрийте серветку з насінням кришкою – краще скляною. Вода з солодкого розчину вбирається важче, ніж чиста, тому вбрати її в себе зможуть тільки найбільш сильне насіння, що володіє великою енергією проростання. Ось вони й дадуть найкращі сходи, а решту насіння посійте за звичайною технологією, для порівняння.

Розсада. Фото: Youtube
Розсада. Фото: Youtube

Помилка сдоводів-любитеів полягає в тому, що вони враховують абсолютно все проросле насіння. Слід враховувати лише ті, які дали нормально розвинені паростки – не менше довжини насіння, у круглих – не менше його діаметра.

Якщо у проростків утворилися затонкі або неправильні корінці, або корінці з тріщинками, таке насіння не дасть хорошого урожаю.

Нагадаємо, ми писали, що не викидайте коробки, тягніть додому: як зробити копійчане добриво для розсади.

Як повідомляв "Знай.ua", відомий астролог поділився прогнозом "подвійної" перемоги України - ворог зникне, як роса.

Також "Знай.ua" інформував, більше ніяких "хімозних" освіжувачів повітря: як за пару хвилин зробити натуральний ароматизатор для дому.