Для наших читачів, які вже з нетерпінням чекають на весняний сезон, щоб скоріше приїхати на дачу або свій улюблений город, є цікава пропозиція. Давайте розберемося з такою пропозицією – зробити добрива з бананових шкірок.

За словами досвідчених садівників, бананова шкірка - це справжнє джерело корисних речовин та елементів. Однак її прийнято викидати, не замислюючись. Ці шкірки можуть стати гарним добривом для кімнатних квітів та городніх рослин.

Про це лайфхаку стало відомо завдяки відомому агроблогеру, який публікує свої поради у YouTube.

Добриво з банана, скріншот: YouTube
Добриво з банана, скріншот: YouTube

Висушена і розтерта в порошок бананова шкірка довго зберігається і є добре збалансованим підживленням. Для сушіння підходять шкірки без чорних плям та інших недоліків. Мікрохвильова піч для висушування не підходить.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Добриво з банана, скріншот: YouTube
Добриво з банана, скріншот: YouTube

Компост із бананових шкурок

Відмінно підходить для цибулинних та інших рослин. Компостування в домашніх умовах досить клопіткий процес, але в кінці виходить одне з найкращих добрив для квітів. Компостну купу можна організувати у звичайному металевому або пластиковому відрі.

Порядок компостування наступний: бананові шкірки та родючу землю (1:1) ретельно перемішують у відрі; У компост додають ЕМ-препарат; Через 4 тижні суміш ретельно перемішують та знову заправляють ЕМ-препаратом; Через 6-8 тижнів буде готовий жирний чорний компост, збагачений ефективними мікроорганізмами.

Добриво з банана, скріншот: YouTube
Добриво з банана, скріншот: YouTube

Як найкраще застосувати тропічний фрукт як добрива:

- бананові шкірки додають у лунки перед посадкою помідорів, папоротей і троянд на садовій ділянці.

- фіалки можна поливати банановим настоєм кожні 2 тижні (2 шкірки залити 1 л кип'яченої води кімнатної температури, настоювати тиждень).

- Білою стороною бананової оболонки можна протирати листя декоративних рослин з обох боків. Вони стануть гладкими та блискучими.

- для посилення ефекту в банановий настій можна додати завареного зеленого чаю.

- добрим добривом стане суміш порошку з висушеної бананової шкірки і висушених грон винограду.

- дуже люблять бананові підгодівлі цикламен та бегонія.

- сухі бананові шкірки можна збирати та зберігати протягом осені та зими, а навесні застосовувати як мульчуючий матеріал для городу.

Нагадаємо, не чекайте до березня: городникам розповіли, які культури треба висадити вже зараз, щоби не втратити врожай.

Раніше повідомлялося, ці домашні рослини отруять вашого кота: до яких вазончиків Мурчик краще не наближатися.

Також, українцям пояснили, чому ціна на овочі й надалі зростатиме: "На 25%".