У супермаркетах сир продається вже в упаковці, але зазвичай довго не лежить і його розкуповують. А ось вдома його потрібно зберігати відповідним способом, щоб раніше він не зіпсувався.

Визначити, чи придатний сир до вживання дуже просто. Потрібно оцінити його за зовнішніми ознаками – якщо є затвердіння та наліт, його краще викинути, а також за запахом. Щоб запобігти цьому і зберегти якомога довше, скористайтеся простими порадами.

Тверді сири. Фото: скриншот з відео
Тверді сири. Фото: скриншот з відео

Для початку змініть упаковку, викиньте харчову плівку та загорніть сир у пергаментний папір та перемістіть у герметичний контейнер.

Цукор

У той же контейнер закиньте два кубики цукру, це добре вплине на зберігання сиру, і далі приберіть у холодильник. Якщо цукор розтане, просто заміни його на нові кубики.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Цукор / фото: Pixabay
Цукор / фото: Pixabay

Олія

Потрібно змастити поверхню сиру оливковою або іншою олією, перш ніж прибирати її в холодильник. Це буде трохи жирно, але продукт простоїть довше і запобігатиме розвитку цвілі.

Де зберігати сир

Найкраще місце для сиру – це відсік для овочів. Він також не повинен близько лежати до задньої стінки холодильника, інакше замерзне.

Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube
Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, як приготувати мандариновий настій для зміцнення нігтів: рецепт і поради щодо застосування

Раніше ми писали про те, як посилити ефект і отримати максимум користі від тканинних масок: багато хто втрачає один важливий крок

Як повідомляв Знай.ua, їм там не місце: які продукти не можна зберігати в холодильнику - тільки швидше зіпсуються