Хоч солі в супермаркетах вже вистачає, але вона, як і раніше, дуже шкідлива для людського організму. Якщо ви хочете скоротити її споживання, але все ніяк не виходить, зверніть увагу на цей список хороших альтернатив.

Турбота про здоров'я дуже важлива, тому почати варто з простого – зменшити споживання солі, від надлишку якої є ризик розвитку захворювань печінки та нирок. Дані продукти допоможуть втамувати тягу до солоного або кислого, але будуть не такі шкідливі.

Сіль, фото naked-science
Сіль, фото naked-science

Сік лимону

Один з найкращих варіантів, який додасть будь-якій страві пікантності та розбавить нудний смак. Концентрований лимонний сік продають у баночках, а міститься в ньому багато вітаміну С, що добре впливає на організм.

Соєвий соус

Цим соусом можна заправити безліч салатів та основних страв. Однак треба враховувати, що в неї присутня сіль, але крім неї вітаміни та мінеральні речовини. Краще віддавати перевагу натуральному соусу із соєвих бобів та пшениці, в якому немає консервантів.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Їжа. Фото: скрін youtube
Їжа. Фото: скрін youtube

Морські водорості

Водорості – природний замінник звичайної солі, який наситить організм йодом та вітамінами. Наприклад, ламінарія має солонуватий присмак і до того ж низькокалорійна, хоча цей продукт можна їсти і в сухому вигляді, а потім посипати сумішшю страви.

Хрін та імбир

Це натуральні альтернативи спецій, які також сприятливо впливають на здоров'я, і ​​ніяк не шкодять йому. Немає різниці, які використовувати - свіжі чи сухі, а підійдуть вони практично до будь-якої їжі.

Нагадаємо, як врятувати одяг від розлитої кави.

Раніше ми писали про те, як відмити дзеркало до блиску, не купуючи дорогу хімію