Одним із найпопулярніших способів приготування страв є смаження, і найчастіше для цього використовують різні олії. Лікар гастроентеролог та дієтолог Ірина Бережна розповіла про ризики, які можуть виникнути через неправильний вибір олії.

Коли ця олія піддається такій сильній термічній обробці, її склад змінюється і підвищується ризик виникнення онкологічних захворювань. Йдеться про вершкове масло.

Вершкове масло, фото narodna-pravda
Вершкове масло, фото narodna-pravda

"Нагрівання його до температури понад 70 градусів спричиняє появу вільних радикалів. При тривалому вживанні такої їжі зростає ризик онкологічних захворювань", – попередила лікар.

Якщо вживати вершкове масло у свіжому вигляді і не у великих кількостях, жодної шкоди здоров'ю не буде. У протилежному випадку може також підвищитись рівень холестерину. Це стосується і твердих тваринних жирів. При жарінні на салі утворюються канцерогенні сполуки.

Популярні новини зараз
"Втратять важелі впливу...": нумеролог назвав точний місяць тотальної поразки путіна в Україні Ціни на яйця злетять за хмари: експертка спрогнозувала на скільки зміниться вартість продукту до Великодня Євген Кошовий із "Квартал 95" зізнався, чи попередив його Зеленський про війну: "Кілька разів перекидали йому..." Замкнене коло від Lifecell: абонентам, не згодним платити більше, пропонують тарифи подешевше і тут же їх піднімають
Показати ще

Процес приготування, фото championat
Процес приготування, фото championat

Яку олію краще використовувати для приготування

Лікар відзначила користь оливкової олії, бо за її сильного нагрівання вільні радикали не формуються, а отже ризик розвитку раку знижується.

Оливкова олія, фото bit.ua/
Оливкова олія, фото bit.ua/

Нагадаємо, продукти, які завдадуть шкоди щитовидці: краще не вживати, щоб бути здоровим

Раніше ми писали про те, що дієтолог назвав 5 способів, щоб почати тренуватися і не кинути: "Отримати задоволення"

Як повідомляв Знай.ua, якщо в будинку є алергіки або діти: чим можна замінити побутову хімію для прибирання санвузла - 3 варіанти