Одним із найпопулярніших способів приготування страв є смаження, і найчастіше для цього використовують різні олії. Лікар гастроентеролог та дієтолог Ірина Бережна розповіла про ризики, які можуть виникнути через неправильний вибір олії.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяКоли ця олія піддається такій сильній термічній обробці, її склад змінюється і підвищується ризик виникнення онкологічних захворювань. Йдеться про вершкове масло.
"Нагрівання його до температури понад 70 градусів спричиняє появу вільних радикалів. При тривалому вживанні такої їжі зростає ризик онкологічних захворювань", – попередила лікар.
Якщо вживати вершкове масло у свіжому вигляді і не у великих кількостях, жодної шкоди здоров'ю не буде. У протилежному випадку може також підвищитись рівень холестерину. Це стосується і твердих тваринних жирів. При жарінні на салі утворюються канцерогенні сполуки.
Яку олію краще використовувати для приготування
Лікар відзначила користь оливкової олії, бо за її сильного нагрівання вільні радикали не формуються, а отже ризик розвитку раку знижується.
Нагадаємо, продукти, які завдадуть шкоди щитовидці: краще не вживати, щоб бути здоровим
Раніше ми писали про те, що дієтолог назвав 5 способів, щоб почати тренуватися і не кинути: "Отримати задоволення"
Як повідомляв Знай.ua, якщо в будинку є алергіки або діти: чим можна замінити побутову хімію для прибирання санвузла - 3 варіанти