Згодом на сковороді неодмінно утворюється неприємний нагар, а причина очевидна - через регулярні процеси готування жир налипає і підгоряє на поверхні. Але не варто відразу хапатися за їдку побутову хімію, це питання можна вирішити більш щадним методом.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяУ багатьох з нас удома десь завалявся непотрібний шматочок господарського мила, який якраз і зробить всю роботу замість побутової хімії. Але весь секрет у способі його використання, він може здатися незвичайним.
Навіть товстий і старий шар нагару піде, якщо підсмажити господарське мило на сковороді.
Слід від цілого шматка відокремити маленький брусок і подрібнити за допомогою терки. Стружку, що вийшла, відправте на сковороду і влийте воду. Рідини багато не потрібно, але вона має покривати мило.
Увімкніть вогонь і зачекайте, коли мило перетвориться на однорідну масу і вимкніть плиту. На це піде близько 10 хвилин.
Коли миюча рідина охолоне, можна відтерти нагар. Він має відійти набагато легше.
Щоб почистити зовнішню частину сковороди, потрібно натерти мило та пом'якшити стружку у теплій воді до отримання густої кашки. Вмішайте погашену столовим оцтом соду і нанесіть на зовнішню поверхню брудної сковороди. Через 15 хвилин нагар змийте щіткою або грубою губкою.
Нагадаємо, для здоров'я та краси: яка популярна крупа може покращити стан шкіри та волосся
Раніше ми писали про те, як не можна зберігати спеції: цих помилок допускаються майже всі
Як повідомляв Знай.ua, цей скарб корисних речовин: чому варто регулярно їсти морську капусту - на що впливає