Щитовидна залоза контролює обмін речовин та вироблення гормонів. А порушення її функцій може сприяти набору ваги та появі тахікардії.

На думку нутриціолога, пшениця є одним із головних ворогів щитовидної залози. А все тому, що в хлібобулочних виробах міститься велика кількість глютену.

Смачні булочки. Фото: Youtube
Смачні булочки. Фото: Youtube

Соя, своєю чергою, не дозволяє поглинати йод. За його дефіциту може розвиватися така хвороба як гіпотиреоз. Крім цього, бобові можуть призвести до збільшення маси тіла, появи женоподібності фігури, а також зниження статевої функції у чоловіків.

Не варто забувати і про шкоду цукру. Навіть невелика кількість цукру може призвести до метаболічних збоїв та появи аутоімунних захворювань.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Цукор / фото: Pixabay
Цукор / фото: Pixabay

Для щитовидної залози також небезпечна і кава. Особливо тим, хто приймає препарати на її лікування. А все тому, що кофеїн знижує засвоюваність ліків.

Для тих, хто має дисфункцію щитовидної залози, краще знизити споживання напою, а краще виключити назовсім. Якщо ж такої можливості немає, необхідно робити перерви на 2-3 години між прийомами ліків і кофеїну.

А ось безпечними продуктами лікар вважає: м'ясо, рибу, цільнозернову випічку, ячну, гречану, вівсяну крупи, овочі, ягоди, горіхи, насіння та олії оливи, авокадо.

  • Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, ми писали, що нігті "підкажуть": як визначити, де ховається хвороба, і коли час бігти до лікаря.

Як повідомляв "Знай.ua" дієтологи назвали найкорисніші з сирів: містить речовини, потрібні кожному щодня.

Також "Знай.ua" інформував, навіщо пити вранці чай з сіллю - несподівана користь для організму.