Нігті є своєрідним діагностичним інструментом, і якщо знати як ним користуватися, можна знизити ризики, та вчасно реагувати на потреби організму у вітамінах та запобігати хворобам.

Якщо у вас гладенькі красиві нігті, на яких немає смужечок, плям, вони не ламкі та приємного рожевого кольору, можете спати спокійно, але якщо стан нігтів далекий від ідеального, варто знати підказки, про що можуть сигналізувати ті чи інші вади.

Здорові нігті. Фото: YouTube
Здорові нігті. Фото: YouTube

Білі цятки — це ознака нестачі цинку, білка і вітаміну С.

Тріщини та жовтизна нігтів — вказують на грибок та дефіцит вітаміну В12.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Відшарування нігтів – організму бракує білка і біотину.

Відсутність білих півмісяців на нігтях може вказувати на анемію – брак заліза. А також на дефіцит вітаміну В12. В ідеалі лунка повинна становити 1/5 від довжини нігтя.

Синій відтінок, особливо разом із загальною блідістю, і в районі носо-губного трикутника та нігтів – вказують на ймовірні серцеві проблеми. Варто зробити ЕКГ.

Поперечні смуги – свідчать про дефіцит вітаміну В1, можливе порушення вуглеводного обміну.

Поздовжні смуги на нігтях – є ознакою зниження функції щитоподібної залози. Якщо такі зміни на нігтях відбулися, слід проконсультуватися з лікарем.

  • Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, ми писали, що коли споживання води може бути небезпечним: ви можете й не підозрювати цього.

Як повідомляв "Знай.ua" викиньте ці новорічні подарунки негайно: що може вас занапастити після свят, список.

Також "Знай.ua" інформував, що "лінива" вівсянка в банці — ніч у холодильнику і готова: смачніша за звичайну, а у користі не поступається.