Чавунні сковорідки вже відійшли на другий план, адже їм на зміну прийшов посуд із тефлоновим покриттям. Проте на них залишається попит, адже картопля та м'ясні страви, приготовані в чавунному посуді, виходять особливо смачними. Після активного використання на таких сковорідках з'являються наліт та нагар, які важко виводяться. Але є лайфхак, який полегшує процес чищення.

Чавунні сковорідки мають велику нестачу — швидко забруднюються. Миючі засоби дуже рідко ефективні проти таких забруднень, особливо якщо вони застарілі. Однак є спосіб повернути такому посуду початковий зовнішній вигляд.

Як почистити сковороду. Фото: скрін youtube
Як почистити сковороду. Фото: скрін youtube

Перший етап

Промиваємо сковорідку за допомогою стандартного миючого та порошку для миття посуду, а потім витираємо її насухо і насипаємо сіль. Рекомендується брати сіль великого помелу, насипати шаром приблизно два сантиметри. Наголошується, що йодована сіль для такого завдання не підійде.

Після того як все буде готове, ставимо сковороду на слабкий вогонь і прогріваємо сіль близько 30 хвилин. Потім позбавляємося солі, тому що в ній більше немає потреби.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як почистити сковороду. Фото: скрін youtube
Як почистити сковороду. Фото: скрін youtube

Другий етап

Звільнивши сковороду від солі, слід одразу залити олію. Даний продукт допоможе прибрати залишки солі та прибрати залишки нагару з посуду. Наприкінці сковороду потрібно буде знову помити, використовуючи стандартний засіб для миття посуду.

Раніше портал Знай повідомляв, пратиме речі ідеально: що потрібно робити з пральною машинкою, щоб вона працювала ефективно.

Також наш портал інформував, прибрати накип із праски та не витрачатися на дорогу хімію: хитрий лайфхак для господарок.

Крім того, ми писали, як швидко і легко позбавитися слідів дезодоранту на одязі: потрібні кошти знайдуться в кожному будинку.