Кухня - місце в будинку, де постійно доводиться прибирати, часом навіть кілька разів на день після готування. Особливо в процесі приготування страв засмічується раковина, на ній з'являються патьоки, наліт та інші неприємні забруднення. Втім, є один незвичайний, але ефективний лайфхак, який змусить раковину сяяти чистотою.

Тримати кухню в ідеальній чистоті – виклик для будь-якої господині та завжди витрачання на спеціальні миючі засоби. Але, наприклад, для того, щоб помити до блиску раковину, необов'язково вдаватися до хімії, адже є натуральний засіб, який справиться з цим завданням не гірше.

Як відмити раковину. Фото: скрін youtube
Як відмити раковину. Фото: скрін youtube

Трохи несподівано, але мова про муку. Цей продукт, напевно, є на кожній кухні, а якщо ні, то його можна купити в будь-якому магазині. Борошно можна використовувати як м'який абразив, який не зашкодить поверхні, але якісно впорається із забрудненнями.

Як виглядає процес очищення за допомогою борошна

Насамперед раковину слід промити чистою водою і насухо витерти. Потім покрити поверхню тонким шаром борошно і трохи потерти губкою чи серветкою. У процесі борошно почне злипатися і скочуватися, збираючи залишки бруду і жиру на бортах раковини.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як відмити раковину. Фото: скрін youtube
Як відмити раковину. Фото: скрін youtube

Борошно слід обов'язково видалити з раковини за допомогою серветки і в жодному разі не змивати її водою. Зробивши це можна додати собі проблему у вигляді засмічення зливу.

Раніше портал Знай повідомляв, дешевий та екологічний спосіб: як прочистити злив раковини, душу чи ванни за допомогою підручних засобів.

Також наш портал інформував, температура у квартирі підскочить на кілька градусів: як збільшити продуктивність батарей, перевірені способи.

Крім того, ми писали, рятуємо улюблений одяг від слідів праски за допомогою цибулі та оцту: секретний лайфхак для господарок.