Якщо під час приготування страви підгоріла та почорніла улюблена каструля, то не слід одразу бігти за новою, адже її ще можна врятувати. Для цього є кілька дуже простих та бюджетних лайфхаків, які стануть у пригоді кожній господині.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЩоб повернути каструлі знову презентабельний вигляд, знадобляться кошти, які з великою ймовірністю вже будуть присутні на кухні.
Перший метод із використанням лимонів
Насамперед потрібно взяти 2-3 лимони і розрізати їх на чверті, а потім покласти в каструлю, заповнену водою і поставити на вогонь. Їх слід довести до кипіння і проварити від 5 до 10 хвилин, доки пригорілості не почнуть підніматися на поверхню. Потім каструлю потрібно звільнити від води з лимонами і протерти залишки, що пригоріли, губкою.
Очищення водою, оцтом та харчовою содою
У каструлю залити склянку води і склянку оцту і довести до кипіння. Потім вимкнути вогонь та додати дві столові ложки соди. Після цього рідину слід злити і вимити каструлю губкою, що чистить. Якщо це не допомогло повністю очистити, слід додати більше соди і трохи води, щоб вийшла паста і залишити на пару хвилин. Після цього знову повторити процедуру із губкою.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як швидко відмити кришки від сковороди без хімії: універсальна суміш, яка має бути в арсеналі кожної господині.
Також наш портал інформував, температура у квартирі підскочить на кілька градусів: як збільшити продуктивність батарей, перевірені способи.
Крім того, ми писали, рятуємо улюблений одяг від слідів праски за допомогою цибулі та оцту: секретний лайфхак для господарок.