Багато людей страждають від стрибків тиску, які супроводжуються рядом неприємних симптомів, як головний біль, запаморочення, почастішання серцебиття та інші. Привести до норми тиск можна як за допомогою таблеток, так і без них. Про це повідомляє NVL.

Експерти підкреслюють, що люди, які страждають від стрибків тиску можуть справлятися з проблемою і без прийому таблеток або хоча б чергувати їх споживання. Втім, цей альтернативний метод вирішення проблеми не поширюється на тих, хто не має діагнозу гіпертонії.

Як знизити тиск Фото: скрін youtube
Як знизити тиск Фото: скрін youtube

Перше правило для нормалізації тиску – спорт. Будь-яка фізична активність дасть свої позитивні для організму плоди, але дуже важливо займатися постійно.

Друге правило – здорове харчування. Раціон, багатий на овочі, зелень, рибу та молочні продукти з мінімумом солодкого, солоного та жирного дозволить тримати тиск у нормі.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Вимірювання тиску, скріншот: YouTube
Вимірювання тиску, скріншот: YouTube

Третє правило - берегти тіло від перегріву. Наприклад, сильну спеку краще перечекати вдома і відмовитися від гарячої ванни або душу.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, звички, які слід змінити, щоб не нашкодити здоров'ю: більше рухайтеся та не забувайте про сніданки.

Також наш портал інформував, ніколи не їжте картоплю з цими продуктами: 4 варіанти найшкідливішого поєднання.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, чому корисно їсти сир із пліснявою — покращує пам'ять та покращує настрій.