Хто ж не любить поласувати хрусткими маринованими чи солоними огірками. Деколи спробувавши один вже складно зупинитися і за лічені хвилини може зникнути ціла банка. Втім, така любов до солінь може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям. Про це повідомляє видання "Eat This, Not That!".

Дієтологи попереджають, що надмірне споживання солоних та маринованих огірків небезпечне для організму. Всього один такий огірок може містити до 66% денної норми натрію і з'ївши всього кілька таких, організм отримує зайву кількість солі, що шкодить організму.

Мариновані огірки, скріншот: YouTube
Мариновані огірки, скріншот: YouTube

У довгостроковій перспективі зайва тяга до солінь може призвести до підвищення кров'яного тиску та проблем із нирками. Це лише мала частина проблем, які можуть виникнути від надлишку солі. Також фахівці попереджають про можливий розвиток гіпертонії та метеоризм.

Консервовані огірки, фото з відкритих джерел
Консервовані огірки, фото з відкритих джерел

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

За словами дієтологів солона їжа має властивість підвищувати апетит, тому з'ївши кілька малокалорійних огірків, людина може почати переїдати. Фахівці рекомендують помірно споживати соління і по можливості віддавати перевагу свіжим овочам.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що звички, які слід змінити, щоб не нашкодити здоров'ю: більше рухайтеся і не забувайте про сніданки.

Також наш портал інформував, ніколи не їжте картоплю з цими продуктами: 4 варіанти найшкідливішого поєднання.

Крім того, ми писали, чому корисно їсти сир із пліснявою — покращує пам'ять та покращує настрій.