В Україні вже майже чотири місяці вимикають регулярно електрику, і причиною цього стали ракетні удари з боку російських терористів. У мережі показали дослідження, яке показало, чи це впливає на сон людей.

Через те, що більшу частину часу графік відключень нестабільний, українцям тепер дуже складно спланувати свій графік сну та активності, адже іноді доводиться не спати вночі, і в цей час працювати, готувати, прибирати.

У результаті доходить до того, що вам доводиться жертвувати сном, і якщо це відбувається регулярно, тоді у вас починається дефіцит сну, який переростає у хронічний.

Подолати безсоння. Фото: Youtube
Подолати безсоння. Фото: Youtube

Є кілька порад щодо того, як саме можна не допустити цього. По-перше, по можливості, потрібно поміняти свій графік. Наприклад, якщо ви вночі багато працювали, тоді вранці краще поспати довше.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Крім того, якщо вам складно прокинутися вранці, спробуйте купити біолампу денного світла. Цей пристрій особливо корисний у зимову пору року, коли вранці ще темно.

Якщо світло вимкнули ближче до 9-ї вечора, а ви звикли лягати спати пізніше, можна спробувати прийняти 3-6 мг мелатоніну.

спальня, фото Pxhere
спальня, фото Pxhere

Денний сон теж може значно допомогти. Навіть 10-30 хвилин на день компенсують вам невеликий дефіцит нічного сну, але головне не перестаратися.

Також, щоби сильно не переживати, спробуйте приділити час справам, які вас заспокоюють. Це і гаряча ванна кімната, і музика, і книга.

Також варто дотримуватись правил гігієни сну, позбавлятися негативу, а також зберегти щоденну рутину.

Сон-скриншот: YouTube
Сон-скриншот: YouTube

Раніше портал Знай повідомляв, щоб не згоріла техніка: як вибрати стабілізатор напруги для будинку чи квартири .

Також наш портал інформував, як запустити котел без електрики: три перевірені способи .

Крім того, ми писали, 5 неочевидних пристроїв у вас вдома, які не можна залишати включеними в розетку вночі: заощаджуємо разом .