Українцям розповіли про таке поняття, як емоційна гігієна, і чому її обов'язково треба дотримуватись на сьогоднішній день. Зберігаємо спокій за будь-яких обставин.

Про це розповіли у Центрі психічного здоров'я, і ​​назвали кілька причин, чому слід обов'язково стежити.

Є один позитивний знак того, що люди в Україні почали відходити від радянських наративів і почали цікавитися власною психологією. Найчастіше звертаються до фахівців, і не мають проблем у собі. При цьому багато хто все ще не може навчитися дотримуватися емоційної гігієни.

емоції
емоції

Цей термін означає вміння жити у повному добробуті з власними думками та емоціями. Однак, при цьому, в жодному разі не можна ховати та витісняти емоційний біль, із цим потрібно прожити, а головне розібратися у причинах.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Якщо ігнорувати це, тоді ви зіткнетеся з ще більшими проблемами зі здоров'ям.

Почати вирішувати цю дилему досить просто – спостерігайте за собою. Якщо у вас поганий настрій – це вже може бути першими дзвіночками. Головне розпізнати, що стало першопричиною, або поговорити з цією проблемою.

Радість, фото з відкритих джерел
Радість, фото з відкритих джерел

У жодному разі не пригнічуйте свої емоції, а прийміть їх. Хочеться сумувати – сумуйте, плакати – плачте, радіти – радійте. Але головне показувати усі ці емоції.

"Ми влаштовані так, що жодне переживання та емоційний стан не приходить до нас просто так - воно контейнується" - йдеться у повідомленні.

Також людям не потрібно слухати правила поведінки, які були продиктовані суспільством. Деякі переживання можуть сидіти дуже глибоко та накопичуватися.

Ну і головне – розмовляйте про свої почуття. Якщо вам не сподобалася поведінка близької вам людини, це відразу потрібно обговорити, а не накопичувати образи. Також у такий спосіб ви зможете знайти підтримку.

Зеленський плаче, фото з соцмереж
Зеленський плаче, фото з соцмереж

Як швидко і легко позбутися слідів дезодоранту на одязі: потрібні кошти знайдуться в кожному будинку

Раніше повідомлялося, що забудьте про молоко та воду: на чому ще можна варити крупи - несподівані альтернативи

Також, як відмити пластикові контейнери для їжі за допомогою копійчаного засобу: є у кожної господині